[Más abajo en castellano]
Aquest any hem inclòs els espais d’oci nocturn com a objecte d’estudi de la nostra recerca. Com està construïda la ciutat, analitzar si afavoreix o no la seguretat de tothom, veure si es fa un ús igualitari dels espais… són aspectes fonamentals per entendre com s’articulen les claus de «la nit».
Són els llocs pels quals sortim de festa segurs? Propicien o impedeixen les violències sexuals? Quins punts febles identifiquem quan sortim de nit? I quins ens beneficien? En tornar a casa, ens sentim segures? Què podríem fer per sentir-nos millor?
A tot això intentarem donar resposta amb aquesta Marxa exploratòria per la zona de Marina (Barcelona) el dia 30 de juny a les 21h. La marxa serà dinamitzada pel Col·lectiu Punt 6, una cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes amb més de 10 anys d’experiència analitzant l’espai urbà des d’una perspectiva feminista (si vols saber més sobre urbanisme feminista mira aquest vídeo).
Et convidem a venir a aquesta marxa i participar per a una construcció col·lectiva d’una ciutat més justa i inclusiva. L’activitat és gratuïta però és necessària inscripció prèvia aquí: colectivopunto6@gmail.com.
PD. Aviat farem una altra marxa a Madrid. Estigueu atentxs!
——————————–
Este año hemos incluido los espacios de ocio nocturno como objeto de estudio de nuestra investigación. Cómo está construida la ciudad, analizar si favorece o no la seguridad de todo el mundo, ver si se hace un uso igualitario de los espacios… son aspectos fundamentales para entender cómo se articulan las claves de «la noche».
¿Son los lugares por los que salimos de fiesta seguros? ¿Propician o impiden las violencias sexuales? ¿Qué puntos débiles identificamos cuando salimos de noche? ¿Y cuáles nos benefician? Al volver a casa, ¿nos sentimos seguras? ¿Qué podríamos hacer para sentirnos mejor?
A todo esto intentaremos dar respuesta con esta Marcha exploratoria por la zona de Marina (Barcelona) el día 30 de junio a las 21h. La marcha será dinamizada por el Col·lectiu Punt 6, una cooperativa de arquitectas, sociólogas y urbanistas con más de 10 años de experiencia analizando el espacio urbano desde una perspectiva feminista (si quieres saber más sobre urbanismo feminista mira este vídeo).
Te invitamos a venir a esta marcha y participar para una construcción colectiva de una ciudad más justa e inclusiva. La actividad es gratuita pero es necesaria inscripción previa aquí: colectivopunto6@gmail.com.
PD. Pronto haremos otra marcha en Madrid. ¡Estad atentxs!